Kunstzinnig
Kunstzinnige Therapie Violet

Atelier Violet

Sinds maart 2012  ben ik met een eigen atelier gestart. Atelier Violet is gevestigd in Huissen (gem. Lingewaard). In een zeer ruime tuin waar rust heerst, staat een mooi en sfeervol atelier en bij goed weer is het ook mogelijk buiten te werken.

Atelier Violet werkt vanuit drie richtingen nl. open atelier, begeleiding en therapie.

1. In het “Open atelier” kun je schilderen, tekenen, boetseren, wol vilten en speksteen bewerken. Dit alles in diverse technieken en je kiest zelf wat je wilt maken. Het is voor iedereen toegankelijk, of je nu een beginner of gevorderd bent, jong of oud, vrouw of man, met of zonder beperking, je krijgt hulp en mag op jouw manier werken.

Atelier Violet organiseert ook kinderfeestjes of een familie- vrienden- of zussendag.

2. Bij begeleiding wordt zowel individueel als ook in groepsverband gewerkt, bijvoorbeeld bij verliesverwerking, herinneringsprogramma, workshops, teambuilding of training.

Bij individuele begeleiding wordt ondersteuning geboden. Ook bij beperkingen kan gewerkt worden aan de zelfredzaamheid. Dit kan vanuit het PGB geregeld worden.

Het verliesverwerkingsprogramma is bedoeld voor mensen die minimaal een jaar het verlies van een persoon of ander verlies hebben meegemaakt.

Het herinneringsprogramma is zeer geschikt voor senioren, 60 plus.

Workshops, teamtraining- en building is bedoeld om groepen training te geven aan de hand van een thema.

Het atelier is rolstoel toegankelijk, maar wanneer je door lichamelijke beperkingen of ziekte niet in staat bent te komen, kan er in overleg een regeling getroffen worden om tegen vergoeding van reiskosten aan huis te komen.

3. Bij de therapie wordt er individueel op therapeutische basis gewerkt aan een persoonlijke hulpvraag of doel betreffende psychische of fysieke problemen. Dit gebeurt meestal thuis in mijn atelier, maar kan ook tegen reiskostenvergoeding op locatie. Het is mijn  passie om op een kunstzinnige wijze mensen in balans te brengen, zodat zij hun eigen ontwikkeling weer kunnen oppakken.

Kijk voor uitgebreide informatie bij dienstverlening.

Voor overige informatie kan ik de volgende websites aanbevelen:

kunstzinnigetherapie.nl beroepsvereninging kunstzinnig therapeuten
hsleiden.nl/kt hogeschool Leiden opleiding vaktherapie beeldend
http://therapeutvinden.datzitzo.com