Kunstzinnig
Kunstzinnige Therapie Violet

De praktijk

Mijn naam is Vera Kersten- Scholten (1955) en woon in Huissen – Lingewaard. Vele jaren heb ik me  geschoold in het schilderen, tekenen, beeldhouwen, boetseren en brons gieten. In 2011 heb ik de opleiding Kunstzinnige Therapie beeldend aan de Hogeschool Leiden met succes afgerond. Tijdens deze opleiding ben ik geschoold op zowel medisch-, psychologisch-, als ook op kunstzinnig gebied.

Als kunstzinnig therapeut heb ik ervaring opgedaan in de ouderenzorg op de afdelingen: gerontho psychiatrie, psycho-geriatrie en somatiek. Ook heb ik enkele jaren gewerkt met mensen met het syndroom van Korsakov. Daarnaast heb ik (op locatie) groepen begeleid om te werken aan bv. teambuilding of teamtraining.  Momenteel begeleid ik  groepen (70 plus) bij Stepping Stones en de dagverzorging in Lingewaard aan de hand van het reminiscentieprogramma “De vruchten van het leven”, een mooi herinneringsprogramma!

Het is mijn  passie om op een kunstzinnige wijze mensen in balans te brengen, zodat zij hun eigen ontwikkeling weer kunnen oppakken.

Sinds maart 2012  ben ik met een eigen praktijk gestart. Praktijk Kunstzinnige Begeleiding/Therapie “Violet” is gevestigd in het oude deel van Huissen (gem. Lingewaard). In een zeer ruime tuin waar rust heerst, staat een mooie en sfeervolle praktijkruimte. Bij goed weer is het mogelijk buiten te werken. Praktijk “Violet” werkt vanuit drie richtingen nl. therapie, begeleiding en ontspanning.

1. Bij de therapie wordt er individueel op therapeutische basis gewerkt aan een persoonlijke hulpvraag of doel.

2. Bij begeleiding wordt zowel individueel als ook in groepsverband gewerkt, bijvoorbeeld bij verliesverwerking, herinneringsprogramma, teambuilding of training, als ook met de jaarfeesten en de seizoenen. Bij individuele begeleiding wordt ondersteuning geboden. Ook bij beperkingen kan gewerkt worden aan de zelfredzaamheid. Dit kan vanuit het PGB geregeld worden.

3. Voor de ontspanning zijn er diverse workshops (zie dienstverlening). De praktijk is rolstoel toegankelijk, maar wanneer men door lichamelijke beperkingen of ziekte niet in staat is naar de praktijk te komen, kan er in overleg een regeling getroffen worden om aan huis te komen.

Naast het therapeutische vak neem ik ook deel aan een intervisie groep, volg nascholingscursussen en heb contact met collega therapeuten.

Voor overige informatie kan ik u de volgende websites aanbevelen:

kunstzinnigetherapie.nl beroepsvereninging kunstzinnig therapeuten
nvaz.nl vereniging van antroposofische zorgaanbieders
hsleiden.nl/kt hogeschool Leiden opleiding kunstzinnige therapie
http://therapeutvinden.datzitzo.com